Регион

Мерката за финансиската поддршка за исплата на плата за април и мај заради коронакризата не ја испочитувале и 26 фирми од Југоистокот

Управата за јавни приходи ќе ги испрати податоците за компаниите кои примиле финансиска поддршка од државата, а не ја исполниле обврската за исплата на плати до Генералниот секретаријат на Владата како носител на мерката и исплатувач на финансиската поддршка, од каде истите ќе може да бидат и јавно објавени, кажа директорката на УЈП Сања Лукаревска која апелираше до фирмите да ги испочитуваат обврските утврдени со владината уредба за справување со кризата предизвикана од КОВИД-19 и да им ги исплатат платите на своите вработени.

Вкупно 26 фирми-даночни обврзници од Југоистокот односно од Струмица, Гевгелија, Радовиш и Валандово зеле помош од државата за да исплатат плати на вработените заради коронакризата, но парите не стасале кај работниците. Според информациите што ги одбивме од Управата за јавни приходи станува збор за 9 фирми од овој дел на државата што зеле пари а не дале плати за месец април и 17 фирми добиените средства од државата за мај не завршиле на сметките на работниците што работат кај нив. Од УЈП не конретизираа за кои фирми станува збор и од кој сектор се .

Лукаревска кажа дека станува збор за 281 работодавач во април кои примиле поддршка во износ од 9.995.565 денари, а не ја исполниле обврската за исплата на плата за 722 вработен и во мај 427 компании воопшто не исплатиле плата за 984 вработени, а добиле финансиска поддршка во износ од 13.698.998 денари. In any case, that you never had a driver’s permit in the first place and you simply need a readable phony ID with check that will help you through the entryways in the bars and clubs, then, at that point, this ought to be sufficient to take care of business. You could likewise regard the Topfakeid.com reviews as reinforcement. In the event that you lose your own or don’t have any desire to convey the genuine one, then hauling around a card that gives you another personality can be the best answer for make.

Препорачуваме:

Во Ињево одржан интернационалниот фолклорен фестивал „ГАЈДА 2024“

Ѓ. K.

Почина анестезиологот од Гевгелија, осомничен за смртта на родилката Кадиева и нејзиното бебе

Разрешен директорот на Музеј, Манински- бара истрага за изградбата на Театарот